GeenPeil maakte op zondag 15 januari de complete stemkastjeslijst bekend. Nu hebben we tot 30 januari de tijd om 580 ondersteuningsverklaringen op te halen in alle 20 kieskringen van Nederland, zodat GeenPeil overal op het stemformulier staat op 15 maart. Lijsttrekker Jan Dijkgraaf gaf alle kandidaten het volgende mee: “Ga je gang. Kaap mijn kansen maar. Haal die 15.000 voorkeursstemmen die nodig zijn en campaign jezelf de Kamer in. Het gaat namelijk niet om wíe er in de Kamer komt, het gaat er om dát we in de Kamer komen. Zodat we 15 maart kunnen doen wat GeenPeil belooft: de leden de baas maken. De macht teruggeven aan de kiezer.

In 14 dagen stellen we alle 14 kandidaten kort aan je voor. Zodat je weet wie je voor je hebt. En op wie je op 15 maart kunt stemmen om hem of haar te machtigen om namens jou je stem uit te brengen in de Tweede Kamer.

Voorstelrondje: Jan Dijkgraaf

Ik ben Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 1962) en werkte decennialang als journalist, hoofdredacteur en opiniemaker (o.a. bij Panorama, Management Team, HP/De Tijd, Metro en WNL). Daarnaast run ik mijn eigen trainingsbureau.
Voor GeenPeil wil ik niet als politicus, maar als volksvertegenwoordiger de Tweede Kamer in. De democratie van binnenuit herstellen. De regering controleren. Doen wat mijn leden willen. Want ik geloof in de kracht van de collectieve kennis. En vooral: in het gezond verstand van én het hart op de goede plek bij weldenkende Nederlandse kiezers.
Ik ben getrouwd met Thea, vader van Pim en Bob en ik woon in het Friese Eesterga.