TIJD VOOR WAT NIEUWS, vinden wij van de internetgeneratie. De democratie moet behouden blijven voor de toekomstige generaties. En daarom zet GeenPeil een reteslimme jongeman van 21 jaar op plek 4 van de kandidatenlijst voor de Kamer.

GeenPeil presenteert: Damiaan Reijnaers, 21 jaar en de jongste Kamer-kandidaat van Nederland voor de verkiezingen van 15 maart.

AMSTERDAM - Portret Ahmed Aarad COPYRIGHT MAARTEN BRANTE

Damiaan had vijf jaar geleden al 15 minuten internetroem en daar willen we vier jaar van gaan maken. In 2012 bouwde hij een tooltje om op Twitter aan te tonen hoe onzorgvuldig mensen met hun privacy om gingen en dankzij dat wijsneuzerige hackersdingetje weet je: deze student Kunstmatige Intelligentie kan dingen met internet-achtige constructies. Op nummer 4 voor GeenPeil dus: Damiaan. Aangenaam.

“Hallo! Ik ben dus Damiaan. 21 jaar oud en opgegroeid in het Brabantse Roosendaal. Naast veel doen met security en development hoort frustratie over ons huidige politieke systeem tot mijn dagelijkse routine. Daarom ben ik kandidaat Tweede Kamerlid bij GeenPeil, het is namelijk hoog tijd voor een digitale revolutie in de politiek. En d’r zijn 700.000 jongeren die op 15 maart voor het eerst naar de stembus mogen. Die willen we bij de democratie betrekken met GeenPeil. Daarnaast vind ik soms, naast veel feesten en reizen, nog wel eens tijd om naar de uni te gaan – ik studeer Kunstmatige Intelligentie in Amsterdam.”

GeenPeil. Op de groei gesticht

Lijsttrekker Jan Dijkgraaf is blij met de jongste telg op de GeenPeil-lijst: “Ik ben er trots op dat GeenPeil de jongste kandidaat van alle partijen zo hoog op de lijst heeft. Damiaan weet niet eens dat internet er ooit níet was. Voor zijn generatie en die na hem is onze manier van ‘politiek bedrijven’ volstrekt logisch. Fossiele systemen moeten weg! En ik wil ook zo’n bril…”

De overige namen op de op kieslijst van GeenPeil worden zondag gepresenteerd.

Damiaan Rijnaers