Doe-ding voor de dinsdag! De NOS wil weten hoe u aankijkt tegen de aankomende verkiezingen. Omdat de media ook wel een duwtje mogen hebben in de richting van (aandacht voor) democratische vernieuwing, is dit een uitgelezen kans om de mensen in Hilversum bij te praten over GeenPeil. Dit staat er op de website van de NOS:

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer, en daarna komt er een nieuw kabinet. Het belooft een spannende strijd te worden, waarbij de kiezer het uiteindelijk voor het zeggen heeft.

Sinds de referenda over het Oekraïne-verdrag en de brexit én de overwinning van Donald Trump, wordt er veel gezegd en geschreven over de onvrede, bezorgdheid of boosheid van een deel van de kiezers. In Amerika, Europa en in Nederland.

Maar hoe zit dat nou precies? Zijn burgers inderdaad bezorgd over de toekomst of boos op de politiek of eigenlijk helemaal niet? Wat zit ze precies dwars? En als het zo is dat politici niet meer worden vertrouwd, waardoor komt dat dan? Maar ook: wat is in ons land goed geregeld en moet zeker zo blijven? En wat moet er veranderen?

GeenPeil, dát moet er veranderen! De vragen zijn allemaal zo opgesteld, dat er veel ruimte is om het plan van GeenPeil om meer directe democratie naar de Kamer te brengen, uiteen te zetten in de enquête. Open vragen genoeg, maar bij de meerkeuze-opties kun je aangeven dat je meer controle wilt over je eigen democratie. Hou je niet in, help de NOS, help GeenPeil, en neem een paar minuten om de vragenlijst in te vullen. Een beetje meer media-aandacht voor het belang van democratische vernieuwing kan in deze verdeelde tijden helemaal geen kwaad 🙂

Doneren