Bij GeenPeil ben jij straks de baas. Maar wie ben jij? Onze huiscartoonist Cortés heeft je gevangen in een serie ‘Peilmannen’ (m/v). Onze huisstilist Berend Quest doet het in woorden. Vandaag deel 11: Juriaan de Jurist.

Juriaan de Jurist handelt altijd volgens de wet. Zoekt daarbij de grenzen op wanneer het belang van de klant dit vraagt. Juriaan de Jurist is niet alleen intelligent, maar ook slim, belezen en ontwikkeld. Heeft het vermogen om wat hij zegt te onderbouwen met steekhoudende argumenten. Kan als geen ander inhoud onderscheiden van de betrekking. Is een van de weinige ‘niet-politici’ in staat om politieke debatten niet alleen te volgen en daarbij te horen wat er gezegd wordt, maar ook te begrijpen wat de heren en dames politici nu eigenlijk in hun eigen verborgen agenda hebben staan. Juriaan de Jurist heeft respect voor de goede debater en kan genieten van een goed opgevoerd verbaal drama, maar echt geloven in het huidige politieke systeem doet hij niet. De politiek is als een rechtszitting met de burger als onmachtige jury. Juriaan de Jurist houdt niet van rechtspraak met een jury, en al helemaal niet wanneer alleen naar de juryleden geluisterd wordt wanneer de heren en dames van de politieke rechtbank zich willen verzekeren van een volgende termijn in het centrum van de macht. Juriaan de Jurist neemt politiek gezien het recht in eigen hand en stemt GeenPeil.

Eerder verschenen: Arthur de AgentTilly de PeildanseresKo de KokTess de StewardessGoos de GozerMadame AnnefleurRens de ForensEmma de Oma, Marinus de Marinier en Zus de Zuster.