Bij GeenPeil ben jij straks de baas. Maar wie ben jij? Onze huiscartoonist Cortés heeft je gevangen in een serie ‘Peilmannen’ (m/v). Onze huisstilist Berend Quest doet het in woorden. Vandaag deel 9: Tilly de Peildanseres.

Tilly de Peildanseres is een vrijgevochten dame. Kent haar eigen kwaliteiten en is zich bewust van haar charmes en schoonheid. Gooit alles in de strijd om het dagelijks bestaan. Werkt om te leven en leeft beslist niet om te werken. Voor Tilly de Peildanseres betekent ZZP’er: Zelfstandig Zonder Partner. Neemt geen blad voor de mond, maar weet wanneer zij beter kan zwijgen. Werkt in een wereld waar de vastgoedondernemer de belastinginspecteur trakteert op met goud belegde bonbons en Wijn die je vanwege de prijs maar beter met een hoofdletter schrijft. Tijdens het diner treedt Tilly de Peildanseres op, en niemand vraagt om een bonnetje. Tilly zwijgt, want wie zwijgt die blijft. Wat niet betekent dat Tilly de Peildanseres nergens iets van vindt, dat doet zij zeker wel. Maar Tilly is geen lid van een politieke partij, omdat geen enkele partij haar, na het maken van een keuze, vraagt wat zij er allemaal van vindt. Niet wanneer zij aan het werk is, en niet wanneer zij vrij is. Gelukkig voor Tilly is het deze keer anders. Nu is er GeenPeil. De partij die wel een bonnetje wil zien. De partij die haar, ook buiten het bed, serieus neemt.

Eerder verschenen: Ko de KokTess de StewardessGoos de GozerMadame AnnefleurRens de ForensEmma de Oma, Marinus de Marinier en Zus de Zuster.