Beste meneer Plasterk,

Dat de maker van de Stemwijzer, de stichting ProDemos, miljoenen subsidie pakt om de kiezer van stemadvies te voorzien: tja.

Dat George Soros vuistdiep in ProDemos zit: tja.

Dat de Raad van Toezicht en de Raad van Advies van ProDemos namen bevatten als Frans Weisglas (VVD’er, mastodont, GeenPeil-basher), Elvira Sweet (PvdA, koningin van het cliëntelisme) en Wim Deetman (CDA, doofpotonderzoeker qua katholieke kerk): tja.

Dat ProDemos een burgerbeweging waarvan de standpunten niet in een simpel ‘voor’ of ‘tegen’ te vatten zijn, boycot door te weigeren een stelling toe te voegen aan de dertig die er al zijn: tja.

Dat ProDemos mensen in dienst heeft die jonge ventjes die privacy van de inwoners van dit land wel serieus nemen intimideren met sneue mailtjes: tja.

Dat politieke partijen  stellingen in strijd met hun eigen verkiezingsprogramma mochten invullen om maar gunstiger te scoren in de Stemwijzer: tja.

Maar het is genoeg geweest.

Zojuist zei Jochum de Graaf, de man die al 284 jaar verantwoordelijk is voor de Stemwijzer van ProDemos, namelijk het volgende over de Stemwijzer:

“Ja, de Stemwijzer is te vertrouwen. Ik zeg alleen: doe hem de komende weken nog een paar keer. Er kan namelijk elke keer een andere partij uitkomen.”

En dat is dus geen dronkemanspraat van Jochum de Graaf, nee, dat is een feit.

Het lijkt me dat u nu echt moet ingrijpen. En als u het niet doet, dan bel ik een Rus hoop ik dat iemand een Rus belt.

Groet,

JanD