1. Je vindt dat de Tweede Kamer je niet goed vertegenwoordigt

Je wilt meer invloed en inspraak. Snappen we. Dat is het hele idee achter GeenPeil: wij willen de democratie resetten en verbeteren. We willen de kiezer meer inspraak geven en niet alleen één keer in de vier jaar. Dus krijg je bij ons gewoon alle inspraak. Vier jaar lang. Maar je kunt je ook gewoon alleen met politieke kwesties bemoeien als je daar zin in hebt.

2. En je hebt dan ook nog geen flauw idee op wie of wat je moet stemmen

Zwevende kiezers kunnen bij GeenPeil blijven zweven. Klinkt raar. Is het ook. Maar het is simpel: als je morgen op GeenPeil stemt, kun je vervolgens de komende vier jaar op meerdere (verschillende) partijen stemmen. Bij ons kun je namelijk per ministerie een partij kiezen. Probeer het zelf eens. Zo kies je alleen het beste van alle partijen en zit je niet opgescheept met standpunten waar je helemaal niet achter staat. Maar om deze geweldige functie te activeren moet je wel even op GeenPeil stemmen morgen.

3. Bovendien vind je die hele politiek maar een saaie bende

Geen zorgen, dat gaan wij fixen. Zo gaan we ervoor zorgen dat jij op je smartphone of tablet kunt stemmen over wetsvoorstellen die in de Tweede Kamer voorbijkomen. Onze Kamerleden gaan vervolgens precies doen wat hen wordt opgedragen. Zo brengen we de Tweede Kamer naar je huiskamer, maar natuurlijk alleen als je daar zin in hebt.

4. Je wilt politici kunnen afrekenen als ze de boel besodemieteren

Via GeenPeil kun je vertrouwen geven aan politici (zie punt 2). Maar als zo’n politicus op het punt staat jou een loer te draaien, switch je gewoon naar iemand anders. Voor, tijdens of na de verkiezingen, dat maakt niet uit. Jij hebt het voor het zeggen. (En ja, dat vinden ze heel vervelend.)

5. Daarnaast ben je het theater van politici helemaal zat

Wij ook. Daarom stemmen onze toekomstige Kamerleden gewoon ja of nee, precies zoals de leden willen. Wij discussiëren online wel met elkaar.

6. Of stem je al jaren niet meer, omdat het toch geen verschil maakt

Massa’s mensen zijn hun vertrouwen in de politiek al zolang kwijt dat ze überhaupt hun stem niet meer uitbrengen. Toch jammer, moet dat de rest van je leven zo blijven? Stem op GeenPeil om het systeem radicaal op z’n kop te zetten! Mooie kans om volgende keer weer met vertrouwen te kunnen stemmen.

7. Je wilt dat de politiek wat moderner wordt

Het land regeren met een systeem wat in 1848 heel modern was. Dat kan beter. GeenPeil brengt de nieuwste technieken naar Den Haag. Over 5 jaar heel gewoon, maar iemand moet de eerste zijn.

8. En zou graag wat meer boerenverstand in de politiek zien

Zelfs een kind snapt toch dat je na aardbevingen in Groningen het aantal gasboringen per jaar niet moet opvoeren? Hoezo ‘eerst onderzoek nodig’? Bij GeenPeil kun je naar hartenlust stemmen met je boerenverstand.

9. Of wilt dit keer vooral protesteren en een dikke middelvinger naar Den Haag geven

Geen boodschap komt zo duidelijk over als een stem op GeenPeil. Vanuit het niets binnen drie maanden ineens met zetels in de kamer om het er nog eens in te wrijven. En burgerlijke inspraak, daar zitten veel mensen in Den Haag helemaal niet op te wachten. Zoals het nu gaat kan het niet doorgaan. Beroepspolitici, we hebben jullie niet nodig!

10. Maar GeenPeil is er ook voor iedereen die een beetje binnensmonds moet overgeven als Alexander Pechtold op tv verschijnt

En dan drukken we het wat voorzichtiger uit dan onze lijsttrekker.

Wil je je verder verdiepen in ons plan voor democratische vernieuwing? Klik dan hier