Gisterenavond hebben we veel vrijwilligers gesproken tijdens de eerste vrijwilligersbijeenkomst in Utrecht. Tijdens deze ‘Summit’ in een hotel in Maarssen, hebben we actieplannen gepresenteerd voor de campagne. Het was goed om veel oude, maar ook talloze nieuwe gezichten te zien en ook de sfeer was meer dan uitstekend. We hadden een camera meegenomen om een verslagje te maken van de avond en dat willen we toch ff delen. Want GeenPeil is meer dan een internet-achtige constructie, het bestaat ook in het echt.

We trekken naar Den Haag!

Samen met het Leger des Peils trekt GeenPeil op naar Den Haag. Dit weekend presenteren we de kandidatenlijst, zodat we vanaf maandag ondersteuningsverklaringen op kunnen gaan halen. Dat is een ingewikkeld karwei waarbij we in 20 kieskringen minstens 30 verklaringen moeten ophalen (behalve op Bonaire, daar moeten het er 10 zijn). Een hele klus, maar die gaan we klaren!

peilman-goes-the-hague-w_-torentje-gradient

Hoe verzamel je ondersteuningsverklaringen?

Een ondersteuningsverklaring (OSV) is een document waarop de kieslijst van GeenPeil staat, met daaronder ruimte voor je naam en handtekening. Die formulieren bieden we vanaf maandag aan, zodat je ze kunt printen. Dan moet je er mee naar je eigen gemeentehuis, om een stempel en een handtekening te  halen aan de balie. En daarna moeten wij het document weer terug hebben, zodat wij ze bij de Kiesraad in kunnen leveren. In elke kieskring waar we 30 of meer OSV’s ophalen, doen we op 15 maart mee aan de verkiezingen. En ja, het is nogal een pas- en meetklus om dat voor elkaar te krijgen. Help ons! Mail naar [email protected] als je in jouw kieskring mee wilt helpen met het verzamelen van OSV’s. Hoe meer, hoe beter.

img_6736

En dan nog het bonnetje…

De eerste bijeenkomst van het Leger des Peils 3.0 was in vergaderzaal in een hotel tussen Utrecht en Maarssen. Dat is niet gratis, maar we hebben de kosten redelijk beperkt kunnen houden. Zaalhuur, iedereen wat drankjes (koffie/thee/fris), en die 90 euro die er los op het bonnetje staat, was voor een schaal met broodjes kroket, want de GeenPeil campagne crew had geen kans gehad voor avondeten. Tegen hotelprijzen – 4,50 per stuk – maar als avondeten voor 10 man is dat in totaal toch vrij goedkoop.

Tot slot: er was ook een lid en vrijwilliger die in de bijeenkomst en de speech van Jan Dijkgraaf de inspiratie vond voor een blogje, met de titel ‘GeenPeil: Geen Vlees, Geen Vis (en hoe mooi dat is)‘. Waarvoor dank, Berend!

bonnetjemaarssen

Help ons bij het behalen van zetels, word lid van GeenPeil en word actief als vrijwilliger – en stem op 15 maart op GeenPeil.

Doneren